2011 m. sausio 17 d., pirmadienis

Apie košes ir ne tik..

Labas,

Šiandieną apie pusryčius....jeigu atvirai manieji dažnai būna indelis jogurto ir manoji kava, bet turbūt visi sutiksite, kad pusryčiai labai svarbu, kaip sakoma pusryčius reikia turėti tik sau, pietumis pasidalinti su draugu, o vakariene atiduoti priešuiJ, na kažkaip taip ten sakoma...
Pusryčiai yra apibūdinami, kaip maistas , kuris valgomas dienos pradžioje (iki vidurdienio) ir skirtingose šalyse pusryčių meniu, kaip ir viso kito maisto , gali būti labai įvairus. Lietuvoje pusryčius tradiciškai sudaro puodelis baltos/juodos kavos arba arbatos, sumuštinis dar dažnai lietuviai valgo košes. Labai populiarūs Lietuvoje pusryčiai, kuriuos sudaro įvairūs pieno produktai: varškė, fermentinis sūris, jogurtas. Populiarus ir omletas ar kiaušinienė, anot specialistų populiarėja taip vadinami dribsniai.
Skirtingose šalyse vyrauja skirtingos pusryčių tradicijos:
Anglai: mėgaujasi karštais pusryčiais (kiaušinis, dešrelės, pupelės, skrudinta duona , kumpis)
Belgai: mėgaujasi skrudinta duona su uogiene, šokoladiniu kremu, riešutų sviestų ar tiesiog gabalėliu šokolado (Ramutės šaknys yra belgiškos turiu įtarimą).
Prancūzų pusryčiai prasideda nuo puodelio Latte, taip pat Bagutte su uogiene, taip pat jų taip vadinami Cruassaint rageliai su šokoladu ar razinomis.
Italai: neapsieina be kavos su pienu ir sausainių Biscotti.
Amerikiečiai valgo sočiai: dešrelės, keptos bulvytės, taip pat blynai su klevų sirupu.
Japonijoje tradiciškus japoniškus pusryčius sudaro: ryžiai, marinuotos sojos pupelės, kepta žuvis, sojų pasta, jūros gėrybės.
Sutinku, kad pusryčiai labai svarbu, tačiau įprastomis dienomis ne visada skiriame tam laiko, todėl daugeliui iš mūsų tai jogurtas su vaisiais, tiesiog jogurtas, kitiem gal net tiesiog kavaJ. Bet galiu pasakyti, jog labai smagu yra savaitgalio pusryčiai, tada jie labiau būtų tinkami vadinti „beveik pietūs“, nes tada jie būna apie 11-12 val sulėtėjusiu savaitgaliu ritmu.

Man labai patiko mano sekmadienio pusryčiai mieste, todėl pasidomėjau, kur dar galima pusryčiauti Vilniuje savaitgaliais, ir štai  vietos , kurių viena jau išbandyta:
1.Cozy (pabandyta)- ten atskiras pusryčių meniu ir savaitgaliais juo galima mėgautis net iki 16 val (taip kad nebaisu jei prieš tai diena baigės 6 ryto). Ir pasirinkimas sakyčiau visai nieko: košės(manų, ryžių, avižų) 5lt, sotūs prancūziški pusryčiai (sūris bri, kiaušinis, alyvuogės, vaisiai arbata arba kava) kainuoja 12 lt, lietiniai 8lt, kava 4lt, latte 7lt. Man patiko, vertaJ
2.Kalvarijų No 1 – pusryčių meniu, kaip sakoma nėra labai didelis, bet vieta jauki, ypač vasarą kiemelyje. Omletas su keptomis daržovėmis 12lt, galima ir tradicinius angliškus pabandyti 15lt.
3.Gusto blyninė – sako geras pasirinkimas su šeima ir vaikais. Turi jie ir pusryčių meniu, tačiau jei ir iš ten neišsirinksite blynai su obuoliais ir cinamonu 2.9lt (1vnt), su braškėmis 4.9lt (1vnt.), nesaldušnikam su vištiena 5.4lt (1vnt), rūkytu kumpiu, sūriu ir pievagrybiais 5.7lt (1vnt).
4.Guru- žinau, tik tiek, kad ten yra skanių varškėčių pusryčiam, planuoju pabandyti ateinantį sekmadienįJ
Taigi, pusryčiauti yra kur, o kur dar vasarą Invinas Nidoje (kiaušinienės, kurias jum padarys aštrias ir neaštrias, lietiniai ir viskas berods po 10lt) čia privalu prigriebti Latte.
Na, o jei kelyje, Stattoil pavaišins jus šiltomis bandelėmis ir kava .
Reikia tik pasirinkti vietą, gerą kompaniją, jei kompanija miega, tada gerą knygą ir pirmyn, ir skanausJ

L.

2 komentarai: